M'Art - Transylvanian hand painted furniture
Colectia ANNO
Banci
Ceasuri
Comode
Cufere
Cuiere
Dulapuri de bucatarie
Dulapuri de dormitor
Dulapuri de perete
Lazi de zestre
Leagane
Masti de chiuveta
Mese
Mobila de bucatarie
Noptiere
Paturi
Rame
Scaune
ScauneleMobila noastră

Piesele noastre de mobilier sunt solid manufacturate mai ales din lemn răşinos dar pot fi realizate la comandă din tei, stejar, fag sau nuc şi sunt desăvârşit pictate manual cu motive tradiţionale ale populaţiei de origine germană din Transilvania.

Culorile de fond constând în vopsele pe bază de apă sunt şi ele aplicate manual şi sunt şlefuite pentru a reda fibra, nodurile şi nuanţele lemnului. Suprafeţele decorate astfel sunt apoi protejate prin acoperire cu mai multe straturi de lac în dispersie apoasă sau cearaă dizolvată în uleiuri speciale.

Preocuparea noastră majoră de-a lungul întregului proces o constituie respectul şi conservarea mediului.

Avem grijă ca piesele noastre să poarte motive armonioase care să încânte ochiul şi să relaxeze sufletul celor ce o contemplează.

Motivul principal pe care il veţi întâlni pretutindeni pe mobila noastră este "arborele vietii", o metaforă a fertilităţii, a tinereţii fără bătrâneţe şi a vieţii fără de moarte. E un motiv vechi de peste 8000 de ani, originar din Persia care în varianta din Transilvania adună laolaltă o sumedenie de flori fiecare cu simbolurile ei: trandafiri - pasiune, lacramioare - gingasie, lalele - mindrie, garoafe, rodii, flori abia îmbobocite ce sugerează fecioria, flori larg deschise ce simbolizează maturitatea, polen şi seminţe cazând pe pamânt asigurând reluarea ciclului vieţii.

Da, aţi inţeles bine . În timp ce o priviţi mobila pictată de noi vă spune o poveste.

Povestea trebuie să continue!